8 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Mart 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TALABANİ'NİN ANKARA TEMASLARI

-Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, çalışma ziyareti çerçevesinde bulunduğu Ankara'da bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile bir araya geliyor.

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Talabani onuruna Başbakanlık resmi konutunda öğle yemeği veriyor. (Saat:14:00)

-Talabani'nin heyetinde yer alan bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştiriliyor.

-Bu arada, Talabani'nin Ankara ziyaretine ilişkin muhalefet partilerinin değerlendirme yapmaları da bekleniyor.

-Talabani'nin Ankara ziyaretine ilişkin önemli başkentlerdeki değerlendirmeler izleniyor.

-Talabani, Ankara'daki temaslarını tamamlamasının ardından bugün ülkesine dönüyor.

-DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul, Ankara ve diğer illerdeki gelişmeler izleniyor.

-AKP'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği Uluslararası 4. Yerel Yönetim Kadın Şurası Ankara'da yapılıyor. Bir çok ülkenin önemli yerel yönetimlerinde görev alan kadınların katılacağı şuranın açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayip Erdoğan yapıyor. (Saat:10.00)

-CHP, MHP, DSP ile diğer partiler ve sivil toplum örgütleri Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Ankara, İstanbul, İzmir ile Diyarbakır'da kadın örgütleri çeşitli panel ve konferansların yanı sıra mitingler de gerçekleştiriyor. Diyarbakır'da gerçekleştirilecek açık hava toplantısına kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın yanı sıra DTP'li kadın milletvekilleri de katılacak.

-KOMUTAN EŞLERİ ANITKABİR'DE

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt ile Ankara'da görev yapan TSK personelinin eşleri ve TSK personeli bayan sivil memurlar Anıtkabiri ziyaret ediyor. (Saat:10:30)

-BAKOYANNİS ANKARA'DA

-AKP'nin düzenlediği Uluslararası 4. Yerel Yönetim Kadın Şurası'na katılmak üzere Ankara'da bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis Ankara'da bir dizi temas gerçekleştirecek.

-Konuk Bakan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşecek. Bakoyannis bu görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek. (Saat:10.00/11.30/16.00)

-Konuk Bakanı'nın Ankara'daki temaslarının ardından Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

-BAKAN FARUK ÇELİK'İN BASIN TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik alanındaki düzenlemeler ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-ZMO GENEL KURULU

-TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın 41. olağan genel kurulu, Ankara'da toplanıyor. (Saat:10.00)

-HABER-İŞ BAŞKANI AKCAN: ?GEREKİRSE EYLEMLERİMİZ DAHA DA SERTLEŞECEK?

-Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı'sına karşı yapılacak eylemlerin Başkanlar Kurulu'nda yeniden değerlendirileceğini, bu eylemlerin dikkate alınmaması durumunda eylemlerin ileride daha da sertleşeceği uyarısında bulundu.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 567 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 567 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana yaptığı toplam dış borç servisi 4 milyar 325.2 milyon dolara ulaşacak.

-TERÖR, YETERSİZ TEMİZLİK VE KARAYOLU ALTYAPISI TÜRK TURİZMİNİ GERİLETİYOR

-Dünya Ekonomik Forumu'nun ?Seyahat ve Turizm Rekabet Raporu 2008? yayınlandı. Dünya turizminin son yıllardaki yıldızlarından Türkiye, ?Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi?nde 130 dünya ülkesi arasında ortalama 54'üncü oldu.

-Raporda Türkiye'nin turizmde zengin kültürel geçmişinin mirasından yararlandığı belirtilirken ?Ancak güvenlik ve asayişe ilişkin kaygılar (özellikle terörizm ve yol güvenliği dolayısıyla 79'uncu sırada bulunmaktadır), sağlık ve hijyen (62'nci) ve kara ulaşım altyapısı yetersizlikleri dolayısıyla ülkenin genel seyahat ve turizmde rekabeti geride yer almaktadır. Ayrıca ülkenin doğal kaynaklarının korunmasına daha fazla öncelik verilmelidir? denildi.

-TÜRKİYE'DEKİ KADINLARIN YÜZDE 40'I, ERKEKLERİN YÜZDE 50'Sİ SAÇ DÖKÜLME SORUNU YAŞIYOR -Bioxcin'in B'iota Laboratuvarları Medikal Müdürü Prof. Dr. Kerim Alpınar, diyet yapmak için bazı gıdaların alınmamasından en çok saçın zarar gördüğünü belirtti. Türkiye'deki kadınların yüzde 40'ı, erkeklerin de yüzde 50'sinin saç dökülmesi sorunuyla karşılaştığını aktaran Alpınar, saçı hiç dökülmeyenlerin oranının ise yüzde 42 olduğunu kaydetti. Alpınar, saç dökülmesine karşı geliştirilen ürünlerin Türkiye'de 80 milyon YTL'lik bir pazar oluşturduğunu kaydetti. tüketicilerin saç ürünleri alırken yaklaşık yüzde 50'sinin eczaneyi, diğer yarısının ise parfümerileri tercih ettiğini dile getirdi.

-CİLTTEKİ İLTİHAP GÖZDEKİ BOZUKLUĞUN HABERCİSİ OLABİLİR

-Operatör Doktor Mustafa Temel, bir göz hastalığı olan üveitin bünyede bazı şikayetlere neden olabileceğini belirtti. Üveitin görem kaybına neden olabileceğini kaydeden Temel, ?Ağızda yaralar, genital bölgede yaralar, ciltte iltihaplar, bel ve eklem ağrıları bu hastalığın habercisi olabilir? dedi.

-DÜNYA FESTİVALLERİ ANTALYA'DA TOPLANACAK

-Türkiye'den Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin de üye olduğu ?Avrupa Festivaller Birliği?nin (EFA) bu yılki Genel Kurulu ve Konferansı, 24? 27 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

-?IV. MURAT? OPERASI 25 YIL ARADAN SONRA SAHNEDE

-Devlet Opera ve Balesi 25 yıl aradan sonra ?IV. Murat? Operasını sahneye koyacak. 3 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen dünya prömiyerinin ardından yaklaşık 100 kez sunulan ?IV. Murat? Operası, 22 Mart'ta yeniden Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber